Markedet for e-cigaretter er vokset eksplosivt

En ting som den danske stat virkelig er modstander af, er rygning. Man kommer ikke uden om, at hvis man er ryger i dette land, så kommer man til at opleve rigtig mange udfordringer. Og det kan man vel sagtens forstå, når man ser på den lange række af følgesygdomme, som rygningen afleder og som hvert år koster samfundet enorme summer og ressourcer.

Hvorvidt rygerne føler, at den nærmest hetz-agtige forfølgelse af røgtobakken er fair må være op til den enkelte at vurdere. Men man skal naturligvis ikke skade andre, bare fordi man ryger. Konklusionen er, at det er blevet sværere at være ryger, fordi der kommer strammere og strammere regler næsten hver eneste dag.

I et forsøg på at gøre noget ved dette, så har man prøvet at finde alternativer til tobaksrygningen. En af de nyeste metoder, som i de seneste par år virkelig har oplevet en voldsom vækst, er e-cigaretter. Altså en elektronisk cigaret, som ikke brænder eller ryger, men simpelthen er drevet af damp og batteri i stedet for tjære og benzin. Men for at man kan forstå væksten i dette marked, så skal man lige have på plads hvad e-cigaretter egentlig er for noget.

Hvad er e-cigaretter?

Som nævnt ovenfor, så har e-cigaretter ikke det fjerneste at gøre med rigtige cigaretter. Det eneste de har tilfældes er røgen – og dog. En almindelig cigaret består nemlig af en masse tobak, med alverdens tilsætningsstoffer og et filter. Den cigaret sætter man så ild til, så man kan inhalere den røg der opstår. Det forholder sig en smule anderledes med e-cigaretterne. Der er nemlig som sådan ikke noget tobak og man sætter heller ikke ild til noget. I stedet for tobak, så hælder man en speciel e-væske i de elektroniske cigaretter.

Der findes mange forskellige af disse slags e-væsker. Væskerne kan eksempelvis inkludere mange forskellige smagsvarianter og der er også udviklet væsker, som indeholder nikotin (som dog ikke er lovlige at forhandle i Danmark), så man får det samme kick som ved en normal cigaret. For at fordampe e-væsken, så sidder der et batteri som derved igennem strømmen skaber en varme, så juicen fordamper. På den måde får man en damp, som det så er muligt at indånde. Det giver tilnærmelsesvis samme følelse og fornemmelse som en rigtig cigaret.

Iværksættere kaster sig over dem

E-cigaretten kom til Danmark på det helt perfekte tidspunkt. For da efterspørgslen efter dem steg helt enorm, stod der en lang række af iværksættere klar og tog det nye produkt til sig. Interessen fra tobaksrygere, som gerne ville prøve den nye elektroniske cigaret var stor. Og der blev på en forholdsvis kort periode åbnet en lang række wehshops, som specialiserede sig i at sælge e-cigaretter og tilbehør.

En af disse iværksættere er Frank Eskelund Christensen, som med stor succes har drevet e-cigaret webshoppen smartsmoke.dk siden 2012. Udover Smartsmoke driver Frank Eskelund Christensen en række andre webshops indenfor flere forskellige brancher. Som hos mange af de andre ejere af e-cigaret webshops har Frank Eskelund Christensen hos Smartsmoke mærket det enorme boom, som e-cigaretten har haft.

Der er stadig utrolig godt gang i salget og det skyldes hovedsageligt, at der er så mange iværksættere, som har givet den alt hvad den kan trække og virkelig har gjort hvad de kunne, for at produktet kom ud til hele den danske befolkning. Både de mange webshops har givet mulighed for, at man nemt og bekvemt kan bestille sine e-cigaretter, men også de mange fysiske butikker der efterfølgende er skudt op har givet mulighed for, at man kan få en mere kyndig vejledning og rådgivning om det nye cigaret produkt. Kombinationen af disse to har gjort, at markedet for e-cigaretter er vokset med nærmest eksplosiv hastighed.

 

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Be the first to comment on "Markedet for e-cigaretter er vokset eksplosivt"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*