Gratis hitter på nettet

Gratis hitter på nettet

En af de helt store styrker ved Internettets udbredelse er muligheden for deling af viden og information. Og det er da også i stor stil en af grundende til den store popularitet, som Internettet efterhånden har fået.

Vha. nettets søgemaskiner kan man på ganske kort tid let og hurtigt søge sig frem til lige det man leder efter. Blogs, informationssider og fora er blot nogle af de muligheder, som man har for hurtigt og let at kommunikere sine budskaber til hinanden via nettet. Mail og sociale medier er andre populære internet medier. Over de senere år er Internet handel også skudt frem med en rasende fart.

Masser af gratis information

En meget stor mængde af den information, man kan finde på nettet er ganske gratis for de besøgende at få adgang til. Nettet bugner ganske enkelt med gratis information. Der er eksempelvis sider med madopskrifter, gratis strikkeopskrifter, gratis billeder og sågar endda sider med gratis råd og information til hus- og haveejere eller f.eks. information til dem, som er på jagt efter en ny græsslåmaskine.

Mængden af information på nettet stiger med eksplosiv hast. Dag for dag kommer stadig nye informationstjenester til og de fleste af dem, der allerede er der vokser støt og vedholdende. Det er slet ikke til at forstille sig, hvor det hele vil føre hen om bare 5-10 år.

Der skal dog alligevel penge i kassen

Selv om mange af siderne på nettet stiller en gratis service til rådighed for de besøgende, er det dog ikke ensbetydende med, at de ikke skal bruge penge for at opretholde deres gratis service.

Nogle nyheds- og informationssider, som f.eks. aviser har efterhånden indført betalingsmodeller, hvor man skal betale for at få adgang til en del af deres information. Men en meget stor del af siderne på nettet bibeholder fortsat den gratis model, hvor de besøgende har fri adgang til informationen, og må således forsøge at få deres udgifter dækket på anden vis.

Man ser derfor oftere og oftere, at de sider, som tilbyder en gratis service finansierer dette vha. reklameindtægter. Og reklamer er efterhånden blevet en stadig større del af indtægtsgrundlaget for mange af de kommercielle sider på nettet. Så selv om siderne tilbyder deres service og information gratis til brugerne, formår de alligevel at skabe en indtægt, som kan give grundlaget for at drive siderne.

Så på den ene side er informationen gratis for brugerne. Men der foregår alligevel i stigende grad en form for betaling, som blot er reklamefinansieret.

 

 

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Be the first to comment on "Gratis hitter på nettet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*