Husk spil til turen, når i kører på ferie

Bilferier kan sommetider føles helt utrolig langsommelige og kedelige. Specielt hvis man er barn, kan det føles nærmest uoverskueligt at gennemstå rejsetiden, når man skal afsted på ferie. Man sidder og kigger ud af vinduet, og de første kilometer er det måske spændende nok, men efterhånden som tiden går, bliver det mere og mere kedeligt. Og ofte ender køreturen med at blive en belastning for både de utålmodige børn og deres efterhånden mere og mere belastede forældre.

Men der findes heldigvis måder, hvorpå man kan pifte en lang trættende biltur op på både spændende og udfordrende måder. En af de måder er at tage nogle gode rejsespil med – du får tiden slået ihjel, samtidig med, at du har det sjovt- og så er der et hav af forskellige valgmuligheder.

Der er mange gode rejsespil

Man kan finde mange sjove spil i de såkaldte ”rejseudgaver”, hvilket ofte vil sige, at spillet er i et miniformat, så det er lettere at have med på farten. Her er nogle eksempler på rejsespil (der er lidt for enhver smag):

Alias: Forklar så mange ord som muligt, så hurtigt som muligt, uden at bruge selve ordet (spillet for ord-elskerne).

Gode, gammeldags kort: Med et sæt kort kan der spilles alt fra Fisk til Femhundrede. Uno: Uno er et spil, de fleste holder meget af, og det er nemt og ligetil at gå i gang med (ligesom med Fisk og Femhundrede kræver det ikke andet end et sæt kort).

Ludo: Ludo er også en af spilleverdenens ”gamle travere” og en god idé, hvis man ikke lige orker at sætte sig ind i et helt nyt spil.

Fire på stribe: Et enkelt spil, som går ud på at få fire af ens egne brikker til at sidde på stribe. Dette er et spil, der ikke kræver så meget bordplads.

Labyrintspil: Du har en lille trækasse, som du rykker fra til side til side for at prøve at få kuglen ned i hullet (også nemt at sidde med i bilen).

Backword: Endnu et spil for ord-elskeren. I Backword skal du danne ord og gætte andres ord ud fra kun få bogstaver i ordet.

Bezzerwizzer året der gik: Et spil, der går ud på at gætte, hvad der er sket i løbet af året både indenfor medier, politik, samfund, sport, kultur og sladderspalter. Den, der svarer rigtigt på flest spørgsmål, bliver køreturens BezzerWizzer.

Set: Spillet Set er et kortspil, som tilbyder god hjernegymnastik. Det går ud på at matche kort sammen i forhold til figurerne på kortene og deres farve, form og udfyldning. Det lyder måske enkelt, men det er svære, end man lige tror, og der kan hurtigt gå et par timer på at få de drilske kort parret op. Det er et sjovt familiespil og et af de mere udfordrende af slagsen.

Dette er nogle af de mange spil, man kan tage med på sin køretur. Der findes også spil for de yngre (her er eksempelvis puslespil en mulighed). Nogle spil kræver mere bordplads end andre, og nogle spil består af flere forskellige dele (terninger, kort, timeglas osv.). Når man udvælger de spil, man skal have med på sin køretur, kan det være en god idé at have det med i overvejelserne.

På nettet kan du en lang række gode hjemmesider, som sælger rejsevenlige spil. Der er også mange steder, hvor du kan læse anmeldelser af spillene og få inspiration til mulige rejsespil.

Står du og mangler nogle gode spil til turen, kan det f.eks. anbefales at tage et kig hos hyggeonkel.dk, som fører et meget stort udvalg af både almindelige spil og spil som er meget velegnede til at tage med på ferieturen.

 

Disclaimer
Loading Facebook Comments ...

Be the first to comment on "Husk spil til turen, når i kører på ferie"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*